tiistai 27. toukokuuta 2014

Satunnaisia projektinpalasia

Eli hieman venynyt seuraava postaus desuconin asuista ja edistyksestä.

Killakill Cossien tilanne:

Inumuta: aikalailla kesken
Nonon: Mekon hihoja, kaulusta ja alushameita vaille valmis

Inux Boku SS tilanne:

Karuta: Valmis (!!)
Nobara: Muutamia asioita puuttuu

Noin. Nyt kun on selvitelty itselle ja toiselle että mitä tapahtuu, on aika hieman kertoa esimerkiksi hattuni kohtalosta.

Hattu on todella, siis TODELLA onnistunut, ja nyt aion omakehua. Pelkäsin hatun tekemistä niin kamalasti, että olen tytinöissäni kun se onnistui.

kiinnitin hattuun karvakankaasta ommellun täytetyn tupsun. Se alkoi heti näyttää paremmalta. Oheessa ilmeeni kun olin tyytyväinen.

peruukissa myös weftit
Hatun kanssa ei kyllä hirveän paljon katsella ylöspäin, sillä hattu itsessään on niin kamalan kevyt ja sen ainoa painopiste on pääkallo, joka keikkuu vielä kaiken lisäksi korkealla.

Peruukkikin sai lisäkarvansa ja huono karutaperuukki sai toimia wefteinä.

Seuraavaksi aloitin taas maalausurakan. Alunperin oli tarkoitus tehdä hatun goku-tähdet (jotka näyttävät enemmän kukilta) softiksesta, mutta kun aloin ärsyyntyä softiksen napsutteluun, päädyin tuhoamaan Mrs Highandmightyn kansion. (pahoittelen.)


tein neljä isointa tähteä (kaksi kummallekin puolelle hattua) kansion muovista ja maalasin pienimmät, koska en jaksanut enää näpertää saksilla niin pientä.

Seuraavaksi vuorossa: Aivan. Gessoamista ja maalaamista,

gessoa noin viisi kerrosta koska musta pohja.

...30 astetta lämmintä ja maali ei kuivu. Oispa kaljaa.
close enough.
Ihmettelen tätä, että miksi Nononin hatun tähdistä vain ensimmäisissä on valkoiset reunat ja muut ovat vain kultaisia. Design ja silleen.

sitten tuli aika kiinnittää tähdet hattuun ja hah! Hattu oli valmis!

Pelkäsin että hattu ei olisi symmetrinen, mutta yllätyin positiivisesti katsellessani. Takaapäin hattu ei mene symmetria-akselin mukaisesti, mutta se johtuu kieroutuneesta takasaumasta. Pääasia että hattu on tehty ja vielä jopa kuljetettu turvallisesti välillä kuopio-helsinki.


Minun työni cossien suhteen oli aikalailla tehty. Leikkelin Nononin rintakehän luukuvioon kaavat ja niiden mukaiset luut. Niiden kiinnittäminen onkin sitten ompeluosaston heiniä.

Nononissa on niin paljon kivoja yksityiskohtia * ^ *
Käskin myös tätä ennenmainittua ompeluosastoa lähettämään kuvaa hihattomasta mekkopohjasta. Vekit ovat niiin hyvän näköiset :3

"yritän saada sen näyttämään mahdollisimman vähän jätesäkiltä" -Mrs high and mighty
En ole ottanut Karutasta vielä kokonaisia kuvia, mutta kun mekko kerran oli tullut jo valmiiksi (!) niin päädyin ilman kaularöyhelöä ottamaan muutamia kuvajaisia itsestäni.

itsuleita.






















Kuvista siis puuttuu kaularöyhelön lisäksi kunnollinen meikki, tekoripset, piilolinssit ja ruoka.

Kun pääsin kotiin helsinkiin huomasin että Karutan sukista vain toinen oli pesty, eli otin sitten asukuvat ilman sukkia. (lupaan huomenna kokonaisen kuvan kun kavennan vielä Karutan kauluspaidan hihat kunnollisiksi.)

Kuvakulmilla huijaamisen jalo taito.
Rakastan tätä mekkoa! Voisin käyttää sitä muutenkin jos se ei olisi niin lyhyenlyhyt. Pituuseromme Mrshighandmightyn kanssa maksimoituu sunnuntaina, kun minä pidän Karutassa lähes täysin korottomat balleriinat ja hän vetää jalkaansa n. 10 cm korot.

Odotan ehkä itse enemmän innolla Nobara-cossia kuin itse cossin käyttäjä, sillä minulla on joku juttu hyvinpukeutuneisiin naisiin. Pidän myös Nobaran hahmosta todella paljon.

Ja ne hansikkaat! Minä en ole koskaan saanut kokeilla tai edes nähnyt livenä puolihansikkaita. Kuvissa ne ovat Mrshighandmightyn käsissä.























Ne ovat nahkaa. Mietin tässä että miten ikinä onnistumme valitsemaan cossit joissa on mahdollisimman kuuma olla. Toivon tavallaan että Desusää iskee, mutta pelkään sitä koska Nononin hatun runko on pahvia. Aionkin varautua sateenvarjolla ja kieltäytyä ulkokuvista mikäli joku niitä sateessa erehtyy pyytämään.

Nyt laskeudun hiljaiseloon ja suunnittelemaan mahdollista perjantain lookkiani, sillä ennen desua minulla on kahden teologisen pääsykokeet.

Näihin kuviin ja tunnelmiin

Anakichi

(luulitte että unohdin? Ottakaa Nobara ja Karuta.)

Me olemme work in progress.

6 kommenttia:

  1. Saako kysyä viisaammilta neuvoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, en sanoisi itseäni välttämättä viisaammaksi, mutta voin yrittää neuvoa :) mikäs olisi mielessä?

      Poista
    2. No kyllähän taitoa näyttää olevan! :) Olen tekemässä Madokaa Pmmm:stä ja mietin että miten tuon jalokiven voisi tehdä?

      Poista
    3. Internet on syönyt kommenttini ihan liian monta kertaa. Tässä on hyvä suomenkielinen hartsijalokivien ohje: http://yoclaire-cosplay.blogspot.fi/2012/03/hartsijalokivi-tutoriaali-by-yo-claire.html?m=1 Itse tekisin joko tuolla ohjeella, tai jonkinlaisella massalla muovailemalla ja maalaamalla. Esimerkiksi Fimo soft tai Fimo light-massat olisivat vaihtoehtoinani. :3

      Poista
  2. Kaikki cossisi desussa olivat ihania :D Joku tutoriaali esim Karutan meikistä olisi kiva, sillä olen kauan miettinyt millainen perusmeikki olisi kiva cosseihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih kiitos! Näissä kuvissa Karutaan olen tehnyt ihan perusmeikkini, eli mustalla nestemäisellä kajaalilla piirretyt Winged eyelinet. Conissa Karutan meikin teki meikkailua harrastava ystäväni Kingschair, ja silloin meikkinäni oli smokey eye-silmämeikki. Molempiin meikkeihin uskon löytyvän hyviä tutoriaaleja interneetin ihmeellisistä maailmoista. Olen itse tosi huono neuvomaan meikkiasioissa, sillä opettelen vielä :)

      Poista