lauantai 24. toukokuuta 2014

(tässä luki ensin 0.25 mutta se ei kelvannut, eli) 1/4 Devas: The Snake

Kekseliäs otsikko on kekseliäs. Kuten noin puolitoista viikkoa sitten lupailin, olen nyt kuopiossa Mrshighandmightyn kämpillä ja olemme puolentoista päivän aikana saaneet Nononin Mekkoa ja paria hassua yksityiskohtaa vaille valmiiksi. Mukava spurtti. Karutasta puuttuu enää karutan kaularöyhelöhörselö ja kunhan se on saatu tehtyä lupaan jonkinsortin kokokuvaa neidosta.

Ajattelin tässä postauksessa edetä pala palalta, koska se on helpompaa, vaikka teinkin vähän sekaisin asioita jutun x kuivaessa ja jutun y liimautuessa.

Mutta nyt asiaan. Olin suunnitellut (kts viime postaus) että tekisin Nononin soittokuntahatun retkipatjasta. Suunnitelma piti niinkin kauan, kuin sen verran että kävelimme kuopion Käherrystarvikkeeseen ja huomasin siellä halvan helposti hajotettavan silinterihatun.

Samalla reissulla mukaan tarttui Nononin batoniin hyvä pohja (minä en ole saanut sanalle "baton" loogista käännöstä, enkä pidä sanasta tahtipuikko tai viestikapula) Kepin ja silinterin yhdistelmä sai minut vaikuttamaan siltä että etsin broadway-henkistä asukokonaisuutta, mutta metsään menee.

hatun pohjana siis käytettiin Silinterin pyttyä ja Tigeristä ostamaani 4e maksanutta retro-aurinkolippaa.


Upee Retro-lippa

Ja muumipapan silinterihattu
Silinterin pönttöosa irtosi helposti (sekundalaadusta kerrankin hyötyä) ja sen sisältö paljastui, tittidii, aaltopahviksi.  Kuminauhansa ansiosta lippa oli helppo kiinnittää pönttöön, kun sen sai ensin pingotettua pöntön ympäri tuhoamatta kumpaakaan täysin ja sitten teipattua niin ettei se irtoa. Toimenpiteen jälkeen hattu oli tällainen: (mukana  myös stailattu peruukki ilman weftejä)

Peiliselfiet eli minne laitan toisen käteni
Seuraavaksi Mrshighandmighty leikkasi hattuun kallolle reiän. Mitat oli otettu punanaamiosta katselemani kallon mukaan, mutten sitten päätynytkään ostamaan sitä. (Aijoo ja tässä vaiheessa minä makasin nuhakuumeessa isäni luona.)

Kyseinen kallo tässä:

Ja täältä se löytyy.
Hatun pahvisuuden ansiosta leikkaaminen olikin ihan asiallista puuhaa. Lisäksi koloon tehtiin "laatikko" jossa kallon olisi helppoa istua.





kuvaa hatun sisältä. Maalarinteippi parasta.
Seuraavaksi hattu päällystettiin mustalla mallorcalla (luottokangas) ja siihen tehtiin lipan yksityiskohdat sinapinkeltaisella mallorcalla (as I said)

yhtään parempaa kuvaa ei ollut ":D"
Seuraavaksi minä pääsin askartelemaan hattuun loput yksityiskohdat. Tein alkuperäisten suunitelmien vastaisesti kallon itse (mentaliteetillä tein itse ja säästin koska olin ostanut ylimääräistä fimoa) Ja olen edelleenkin suorastaan järkyttynyt siitä miten minä, nollalla 3D-hahmotuskyvyllä onnistuinkin luomaan jotain noin hienoa.



Katsokaa...
...se on kolmiulotteinen (melkein)
























Olen tyytyväisyys. Samassa fimosatsissa tein Mrshighandmightyn Inumutan kaulukseen 3 goku-tähteä

Paistamisen jälkeen alkoi Minun osaltani erinäisten esineiden kultaiseksi maalaaminen:

inumutan vyölaukkujen piikit















Hatun napit



Kalvosinnapit



ja paljon..

...paljon..

...muuta.

 Kiinnitin sitten maalailujen välissä hattuuni leukaremmin ja napit ja jatkoin kultausta.


Aikani maalailtuani pääsinkin jatkamaan hattua. Kiinnitin yläreunaan kullankeltaista kanttisilkkinauhaa ja hatun kuivuessa viimeistelin kallon.


Silmiksi laitoin kaksi ihan simppeliä turkoosiksi maalattua helmeä. Mielestäni tämä on ilmeikkäämpi ratkaisu kuin pelkkä kuoppien maalaaminen. (hattu alkaa olla jo pelottavan korkea ja kiitän onneani ettemme päätyneet korottamaan sitä alkuvaiheessa.)






















Seuraavaksi kiinnitin hattuun siivet ja jätin sen odottamaan tämänpäiväistä tupsun lisäystä.



Pidän isoista hatuista <3
se on ihan asiallisen näköinen!























Rakentelin myös jo aiemmin mainitsemani Nononin batonin. Se on tehty käyttämällä muovista kävelykeppiä, mehupulloa, softista ja  verhotupsua. Mukana myös paljon kultamaalia.

näistä on...

...viestikapulat..

..tehty.

Eli aika Macgyver meininkiä. Kiinnitin mehupullon irtileikattuun yläosaan pohjaksi softista ja samoin myös keskelle kulkevaksi "kohokuvioksi" softiksesta leikkaamaani nauhaa. Seuraavaksi kiinnitin pullon kävelykeppiin ja verhotupsun toiseen päähän.

ei kovin majesteettinen näky.
Koska kepukka oli tehty melko liukkaista pinnoista, gessosin sen ensin.

Gesson kuivuttua "pääsin" jälleen maalaamaan kultaisella. (Midaan kosketus olisi ollut hyvin varteenotettava päivityksen nimi.)

Maalattuna keppi alkoi jo näyttää hyvältä.


lopuksi kiinnitin vielä verhotupsusta irrotetun erillisen kierrenauhan kepin varteen ja proppi oli valmis. (tässä blogia kirjoittaessa huomaa että päivän työ näyttää hirmu vähäiseltä, mutta ajoissa ovat mukana kuivumis- ja miettimis- , sekä kokeiluajat.)

nyt kelpaa pyöritellä.
Samaan aikaan kun minä maalasin kultaisella, Mrshighandmighty ompeli minulle Nononin siipikalvosimet!

rakastuin pieniin sydännappeihin!


Ne on ihanat. Voisin pitää ihan muutenkin <3

Sitten (Mrshighandmighty huikkasi keittiöstä, "Saatanan spawnit") saappaat.
Kokeilimme elmukelmu-maalarinteippi-systeemiä ensimmäistä kertaa. Toimi ihan hyvin. Uhrasin kenkien pohjiksi jo monessa cossissa palvelleet nahkakorkkarini.

siististi maalatut kengät.
Homma oli aika ufoa näin asiaan vihkiytymättömälle. Koipeni kiedottiin kenkineen päivineen elmukelmuun ja sitten vielä maalarinteippiin. Toisaalta jalkani ei ole ikinä näyttänyt niin hyvältä minkäänlaisessa saapikkaassa (:D)

kesän trendi-ilmiö?
sen jälkeen Mrshighandmighty piirteli kenkiin saumat ja muut tarvittavat ja sitten ne leikattiin jalastani pois.


Leikatuista teippikasoista tehtiin sitten kenkien kaavat leikkaamalla ylimääräinen pohja "Teippisukista" pois. Sitten Mrshighandmighty ompeli ja kiinnitti nuppineuloilla kankaiset shoecoverit kenkiin ja minä pääsin liimailemaan.


Sekosin laskuissa, mutta poltin itseni useamman kerran kaikkea liimaillessani. Kenkiä piti vielä hiema hienosäätää (suurennella, pienenellä, nämä tavalliset) ja sitten ne ommeltiin lopulliseen muotoonsa.

























Sitten kenkiin piti enää kiinnitellä vaadittavat yksityiskohdat ja avot! Saapas.

kännykkäni kamera tykkää polttaa kaikki valokohdat vitivalkoisiksi.
Tänään olisi vuorossa Tupsun ompelu hattuun, weftien kiinnitys peruukkiin ja itse mekon ompeleminen. Aion myös pakottaa Mrshighandmightyn esittelemään hieman Nobara-cossiaan, kun hansikkaatkin tulivat vihdoin postissa. Vaikka paljon saatiin tehtyä niin vielä on paljon edessä!

Näihin kuviin ja tunnelmiin

Anakichi

Instant Kiryuin Satsuki.

4 kommenttia:

  1. upealta näyttää tuo hattu! Sen verran haluaisin udella että mistä ihmeestä löysit tuon verhotupsun? Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa vastaavia punaisena omaan työhöni mutta ei mistään tahdo löytyä...olisin todella kiitollinen tiedosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah! Kiitoksia! Verhotupsun löysin Eurokankaan verholisuke-osastolta (siellä on verhotankoja yms) En kyllä nähnyt kuin pienempiä punaisia, mutta uskoisin että voit kokeilla värjätä tuota isompaa mallia esim tekstiiliväreillä :)

      Poista
  2. Vautsi~~ Hattu näyttää mahtavalta *3* Kengätkin on tosi hyvännäköset. Tuun sitten ihailee sun asua conissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih! Kiitos! Kengät istuvat vähän niin ja näin ja huomasin kokeillessani että ne pitää liimata jalkaan :D Saa tulla sanomaan hei /) v (\

      Poista