torstai 6. elokuuta 2015

Edistys edistyksen vuoksi on suotavaa.

Hei taas! Maailmankirjat ovat olleet todella sekaisin lähiaikoina, sillä me olemme oikeasti tehneet cosseja lähes päivittäin. Traconiin on vajaa kuukausi aikaa ja molempien asut ovat yli puoliksi valmiina! Meitä (tai ainakin minua) on kannustanut eteenpäin se tieto että pääsimme kuin pääsimmekin kilpailemaan parikilpailussa! Olemmekin nyt priorisoineet laivatyttöcossit niin että niitä tehdään juuri se aika minkä ne tarvitsevat eikä yritetä kiirehtiä että saataisiin kaksi cossia coniin. Eli jos laivatyttöihin menee pidempi aika niin silloin Wooser-cossit siirtyvät eteenpäin.


Edellisen päivityksen jälkeen stailasin peruukkini ja tein meikkitestin.

vaikea olla tuimana kun on oikeasti hymyileväinen ihminen
Pelkäsin että harmaa peruukki ei näyttäisi hyvältä minulla mutta pelkoni osoittautui turhaksi. Leikkasin peruukin otsatukkaa ja muotoilin sen oikein. Ponnarit ovat perus klipsiponnarit.

Olen edistänyt kaikkia cossinosiani hyvin satunnaiseen tahtiin enkä muista missä järjestyksessä tein mitäkin joten etenen vain pala palalta.

Savupiippuhatun kuvia oli jo edellisessä päivityksessä mutta nyt se on valmis! Maalasin hatun ja lyhensin sitä koska se oli lopulta todella korkea. Viimeisenä kiinnitin hatun kuumaliimalla hiuspantaan ja plussana päällystin sen vettähylkivällä suihkeella!


Kun sain hatun maalattua otin muutamat kokeilukuvat se päässä ilman pantaa.



Leikkasin hattuun lovet pannalle ja kiinnitin hatun siihen.


Mrs highandmighty ompeli minulle tuulisukat ja minä kiinnitin niihin sirkat ja nauhat. Nämä tuulisukat ovat mielestäni todella hauska yksityiskohta hahmon designissä!




Rakettireppukin sai lopulta maalia pintaansa. Käytin Biltemasta saatavaa hobby-sprayta, sillä sen kanssa voi käyttää muitakin askartelumaaleja. Seuraavaksi pitäisi maalata tummanharmaat osiot akryylimaalilla ja luoda pintaan vähän tekstuuria. Tein myös kiinnitysvyön softiksesta.










Tuo pyöreä asia jonka keskellä on kiinnitykseen tarkoitettu rasvapurkki on tuuletusventtiili. Juuri se samainen venttiili joita on esimerkiksi saunoissa ja kylpyhuoneissa. Pyörittelin venttiilin keskustan irti ja liimasin rasvapurkin sen keskelle. Olen iloinen että se sopi kuin nakutettu! Lopulta tämäkin pala sai päälleen maalipohjan.



Uusin tekeleeni näiden asujen proppien saralla on Amatsukazen kyljessä roikkuva pienois-Amatsukaze-laiva ja tykkirobotti Rensouhou. Olen rakentanut ne kuten rakettipaketinkin, eli pahvia pohjana ja softista päällä. Kunhan kirjoitan tämän blogin palaan takaisin niiden pariin.



Rensouhou-chanin naama

Vaihdoin alkuperäisen keksipakettitorson hieman stabiilimpaan pizzalaatikkotorsoon ja päällystin koko hepun softiksella.


Kiinnitin nappeja pulteiksi ja tein fimo-massasta softiksesta ja pahviputkesta Rensouhoun tykit


Huomasin refuja katsellessani että Rensouhoulla on kaulansa ympärillä kaulapannan näköinen tukirakenne joten näpersin senkin;


Harmi ettei se näy paremmin, se on lempiyksityiskohtani tässä robotissa. Rakensin pahvilaatikon palasista rungon laivalle johon Rensouhou menisi kököttämään



Päällystin sen softiksella ja lisäsin pintaan muotoja ja lopulta tein laivan kaarevan pohjan. Liimasin myös Rensouhoun kököttämään laivaan ja tein sille kädet. Seuraavaksi kiinitän fimosta tekemäni ankkurin ja rakennan kannelle lisää asioita. Lisään myöskin laivan sivuille pohjaan "siivekkeet"


kaareva pohja. Joudun säilyttämään laivaa kulhon päällä.


ankkuri ja sen hahmotelma


Kaverini askarteli pienet Jackin ja Rosen mini-Amatsukazen kannelle..

eeevery night in my dreeeeams...
Laivasta tuli yllättävän massiivinen mutta toisaalta se on refrenssin mukainen kooltaan.

mittasuhdetta. Mukana meikitön koti-kichi

Pääsin myös ompelemaan pitkästä aikaa kun pähkäilin miten tekisin sukkiini "metalliset" osat. Kaapistamme löytyi mystistä "avaruuskankaaksi" nimeämääni hopeista sadettakki(???)kangasta, josta ompelin lisäpalat sukkiini. Sukat olivat alunperin aivan liian tummat, joten yritin epätoivoisesti värjätä niitä punaisemmiksi. Lilluttelin sukkia liimavedessä johon laitoin akryylimaalia, mustetta ja spray-maalia. Kyllä niistä punaisemmat tuli.


makkaraa.




Mrs highandmighty maalasi sukkien raidat uudelleen valkoiseksi värjäämisen jälkeen. Seuraavaksi minun pitäisi maalata ja kiinnittää sukkiin sukkanauhojen "klipsut" jotka tein softiksesta. Kun sukat oli maalattu ja ne olivat kuivuneet ja otin ne jaloistani, maalattu pinta käyttäytyi kuin kuminauha!




Opin myös että tuo kangas ei kestä lämpökäsittelyä. Osittain kyllä arvasin sen jo, mutta halusin kokeilla.



Sitten iloisimpaan asiaan! Mrs highandmightykin on päässyt ompelukoneen ääreen kaikesta softisräpeltelystä huolimatta. Minulla onkin siis jo myös takki ja hanskat valmiina. Takin kaulusta pitää vielä hieman korjailla, mutta takki on kuitenkin ihan käyttökunnossa. Päällystin nappeja takkikankaalla ja ne sitten kiinnitettiin takin feikkiin nappilistaan. Todellisuudessa tämä takki onkin ikäänkuin minimekko. Helmasta tehtiin niin lyhyt kuin minä vain uskalsin. Maalasin myös hiha- ja helmaresoreihin raidat.






Takki on tehty collegesta ja se on ihanan lämmin! Eli housujen puute ei sinällään haittaa.






Hanska on tehty ihanan pehmoisesta kankaasta ja siinä on reunassa pitsiä koska piparkakkureunan tekeminen  hanskan kokoiseen asiaan olisi luultavasti tappanut ompelupuolen. Kuulemma on tosi hyvä että amatsukazella on vain yksi hanska ja hanskan tekeminen oli perseestä.



Askartelin styroksirenkaasta ja hammastikusta kaulanauhaan pelastusrenkaan. Tämä on jostain syystä lempiosani tässä cossissa!


Aloitin myös Mrs highandmightyn käsivarteen kiinnitettävän flight-deckin. Hain taloyhtiön pahvinkeräyksestä pahvipakkauksen josta leikkasin oikean muodon. Gessosin sen n kuusi kertaa saadakseni hyvän ja tasaisen maalauspinnan.

kierrätys kannattaa






Käytämme gessoamiseen Clas Ohlsonilta saatavaa gessoa. Gesso on periaatteessa valkoisen maalin ja liiman seos jolla saa pinnan kuin pinnan maalattavaksi. Päällystin sillä myös rakettireppuni ja päällystän sillä myös laivan ja Rensouhoun. Alla kuva spraymaalista kahdella eri pinnalla. Oikealla gessottu softis ja vasemmalla gessoamaton.



Seuraava päivitys onkin sitten Mrs highandmightyn käsialaa (tämä on samalla käsky ja ilmoitus) ja siinä nähdään enemmän ompelupuuhaa ja asiaa Shoukakusta!

Näihin kuviin ja tunnelmiin

-Anakichi

aika opetella tuimaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti