perjantai 13. marraskuuta 2015

Perinteet ovat perinteitä, on kyseessä kuinka helpot asut tahansa

Iltaa. Tämä on pikapäivitys jonka tarkoituksena on kertoa, että molempien asut ovat nyt valmiita huomisiin SM-kisoihin ja ensi viikon DesuTalksiin. Yllättäen viimeiset cosplaynosat viimeistellään tapahtumaa edellisenä iltana, mutta näiden asujen teko on joka tapauksessa ollut tavallista rennompaa.
Umaru tuli valmiiksi viime viikonloppuna. Umaruun ompelin viitan ja paidan kun kaupasta ei löytynyt sopivaa sekä lyhensin pitkät leggingsit sopivan mittaisiksi.

Niin pehmeää kangasta
Kangasfiilistelyä a'la Anakichi
Umarun viitta on Eurokankaan palalaarista löytynyttä pehmofleeceä, ja voin sanoa että tämän kankaan kanssa työskentely oli aika ikävää. Kangas oli äärimmäisen sähköistä ja leikkauskohdista irtosi älyttömän paljon pientä nukkaa (mitä löytyy vieläkin satunnaisesti jostain), joten viitan perusmuodon leikkauksen jälkeen kangas pääsi pesukoneeseen.

Ei ollut enää sähköinen
Viitan ompelu itsessään ei ollut kamalan hankalaa kunhan kangasta ei tarvinnut leikata, ja pyöräytinkin pohjan valmiiksi muutamassa tunnissa. Hupun yksityiskohdat on ommeltu koneella, onneksi ompeleet uppoavat mukavasti kankaaseen eivätkä näy kauas. Viitassa ei ole napinläpeä vaan nepparit, ja peloista huolimatta korvatkin pysyvät hyvin pystyssä! Paita on peruspitkähihainen jonka ompelussa ei kauaa nokka tuhissut (varsinkaan nyt, kun sain saumurini toimimaan - toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa myös sisäsaumat kestävät tarkemman tarkastelun).

Viittapohjailua

Naaman yksityiskohdat

Valmis asu
Ja koska kyseessä on Anakichi, selfieitäkin löytyy


Menossa mukana myös koora-pullo
Sitten olisi minun cosplayni vuoro, valmistui mukavasti tänä iltana. Kuka yllättyy, jos sanon, että päädyin vaihtamaan asuani?

Tämä ei ole Ara Haan
Ara kaatui ei niinkään ajan vaan materiaalien puutteeseen: tarkoituksena oli ostaa kankaat netistä, mutta näytepalat matkasivat postissa melkein kuukauden eivätkä oikeat kankaat olisi ehtineet millään enää ajoissa. Ara jääköön siis odottamaan omaa vuoroaan, ja Glorialle lähtee puolestaan Quin Death Paradesta barista-asussaan. Asuun ompelin liivin ja essun, muu löytyi kaapista tai kaupasta. Ainoa isompi ongelma tässä asussa oli kaavoituksessa, sillä liivissä on avoin selkä ja olkaimet kiertävät niskan takaa.

Tähän tyyliin
Liivin ompelu itsessään ei ollut hankalaa. Yritin tehdä liivin mahdollisimman oikeaoppisesti, mutta erikoisempi kaavoitus ei tätä ihan sallinut. Uskon kuitenkin, että tein ihan tarpeeksi nättiä jälkeä ja ainakin opin, miten tehdä asioita tulevaisuudessa. Essu on..no, essu, se ei kamalan paljon aikaa vaatinut. Yritin yksinkertaisuuden takia tehdä esim. kulmat vielä mahdollisimman tarkasti. Eniten tässä asussa tosin harmittaa se, että ostamani kangas olisi saanut olla hieman jämäkämpää, mutta tämäkin näyttää oikein mukavalle.

Tällaista vielä tähän iltaan. Vaikka kumpikaan meistä ei kilpaile huomenna niin jännitys on korkealla, onnea kaikille kilpailijoille ja toivottavasti mikään ei mene pieleen!

~ MischiefZero

4 kommenttia:

  1. Nalleviitta näytää ihanan pehmeältä ja halittavalta <3
    Paitsi luulin, että tuossa ensimmäisessä kuvassa on vaahtokarkkia :D

    VastaaPoista
  2. Pehmoinen se onkin! Aika jännittävän värisiä vaahtokarkkeja olis :'D eiköhän tämä asu jonnekin vielä ilmaannu jos haluaa tulla pehmoisuutta ja halittavuutta testaamaan >;3

    VastaaPoista
  3. Oijoi tykkään kovasti teidän blogista <3 teette liian hienoja cosseja, en kestä. Saan kanssa joka postauksesta kauhean vimman aloittaa jotain mielen perukoilla pyöriviä cossi-ideoita mutta kaikki kaatuu siihen etten osaa :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että blogi miellyttää! Kannattaa aloittaa jostain itselle sopivasta ja vaikka muokata valmiista jos muuten tuntuu että aloittaminen on hankalaa!

      Poista