perjantai 7. heinäkuuta 2017

Desucon 2017: lohikäärmeitä Lahdessa - katso kuvat!

M: Blogi pääsi taas kuolemaan, olisiko tekohengityksen aika.
Desuconista on nyt muutama viikko ja coniraporttia pukkaa. Anakichi pörräsi viikonloppuna töihommissa, minä hyörin ihan tavallisena kävijänä. Suunnitellut cossit saatiin valmiiksi, ja minä pääsin turhan pitkän tauon jälkeen pukuilemaan itsekin. Ei ole aikaa pitkille esipuheille, eiköhän mennä itse asiaan.

A: Saavuimme tavaravuoremme kanssa perjantaina Lahteen puolen päivän jälkeen ja siirryttyämme huoneeseemme laittauduin ainoana jo hanamissa ensiesiintyneeseen Satania-cossiini ja suuntasimme conipaikalle. Plussaa conissa työskentelyssä: pystyin viemään kirpparitavarat ennen jonoconin ensimmäistä jonoa paikoilleen. Perjantaina auttelin siellä sun täällä ja lyhyt ykköspäivä vierähtikin aika nopeasti.(Tässä hieman näpsyjä Sataniasta Hanamissa, koska Desussa emme ehtineet jostain syystä kuvata cossia! Kuvat otti Mischiefzero)

Myöhässä koulusta!
M: Perjantai meni meidän muiden osalta avajaisia lukuun ottamatta hengailuksi kivan ohjelman puutteen takia, testasimme mm. Street Kitchenin Desuhodarit (hyvää oli) ja kävimme kirpparilla...jonne saimme jonottaa n. 75 minuuttia. Kirppari oli tänä vuonna siirrettyä takaisin Metsähalliin, mikä toimi vähän nihkeästi, sillä jonot venyivät välillä turhan pitkiksi ja tukkivat kulkureittejä. Mietimme myös pitkään, että menemmekö vai emmekö mene kuuntelemaan Kajin ohjelmaa, ja päätös oli loppujen lopuksi kielteinen. Päätös oli ihan paska.

A: Olimme sopineet että emme olisi perjantaina myöhään conissa koska lauantaiaamulle oli sovittu photoshoot. Menimme kuitenkin piipahtamaan Desuloungessa joka sijaitsi tälläkertaa ravintola Lastun tiloissa. En itse pitänyt tästä ratkaisusta koska loungetunnelma loisti poissaolollaan. Otimme yhdet juomat ja koin juomapettymystä ja annoskateutta kun juomani (Joka maksoi melkein yhtä paljon kuin muiden) oli pienempi ja pahempi ihanasta kuvauksesta huolimatta D:<

on se nyt saatana,
Lauantaiaamu alkoi minulla kerrospukeutumisen merkeissä. Ei niin että ulkona olisi ollut mitenkään erityisen kylmä, päin vastoin. Olin vain aikanaan näitä cosseja päättäessä päätynyt neronlaimaukseen että koska Kanna on pehmoisen näköinen, pitäisi cossi tehdä ehdottomaati fleecekankaasta. En myöskään osannut ajatella että fleecetakin päälle tuleva kaulan peittävä fleeceponchokaan ei ehkä oikein ilostuttaisi sitten kun Suomen kesä yllättäisi ja hellisikin conikävijöitä hellelukemilla. Onneksi siedän lämmintä paremmin kuin Mischiefzero. Anteeksi kaikille jos olin nihkeä tai haisin.

M: Oma edellinen cossini oli Katori viime vuoden Frostissa ja voin sanoa, että voittajafiilis oli melkoinen, kun pääsin vetämään aamulla cossia päälleni. Harmi vaan, että kuvat ei hirveästi tätä fiilistä kuvaakaan... Aamulla paikan päälle päästessämme ja cossikisalippujen hakemisen jälkeen ensimmäisenä oli edessä shoottihommia, koska Anakichi oli tosiaan töissä koko päivän.

A: Jouduimme aloittamaan shootin ilman Hoottia ja Ilonaa, koska sellaista vain sattuu. Napsimme kivasti kuvia ja sitten cossikisalippujen jako kutsui nimeäni. Elmana ihanin pikkupiri!A: Liput loppuivat totuttua aiemmin ja pääsimmekin vielä kuvailemaan porukalla! Kiitos vielä erikseen ja erityisesti Hoothootille ja Ilonalle että perhe oli koolla! Kuvat otti Kingschair!
M: Vietimme Kingschairin ja pikkupirin kanssa luppoajan ennen cosplaykisoja lähinnä ostoksia tehden ja hengaillen. Osittain syy oli kiinnostavan ohjelman puutteessa, osittain kenkävammaisuudessamme (esim. itselläni oli kirpparilta ostetut nahkakengät joita en ollut ehtinyt kävellä sisään, joten hiertymät olivat sitten sen mukaiset).

A: Kuvaussession ja pikaisen lounastamisen jälkeen suuntasin bäkkärihommiin. Ennen bäkkäriä kuoriuduin myös fleecehelvetistäni ja vaihdoin desupaitaan. Kisaajat ja muut mammat,sekä tuomarit olivat ihiania! Mammailu on väsyttävää mutta todella palkitsevaa puuhaa. Erityismaininta vielä kisojen Ciel-cossaajalle joka kaikista vastaiskuista huolimatta meni lavalle ja hurmasi yleisön! Mammarakkautta!! Huomaa että oli työntäyteinen päivä kun en ehtinyt edes ottaa kuvia!

M: Cossikisojen jälkeen jäimme odottelemaan Anakichia, ennenkuin lähdimme mättölän kautta hotellille. Minä ja Anakichi emme lähteneet tästä enää iltabileisiin, mutta loppuseurueemme lähti nauttimaan iltabileistä muutamaksi tunniksi. Tilat oli kuulemma hyvät ja meininki ihan ok.

A: Olimme sunnuntaina syntisiä ja suuntasimme taksilla conipaikalle. Kiinnostuin vuoden alussa itabag-harrastuksesta ja olikin oikein mielenkiintoista ja ilahduttavaa huomata asiaa käsittelevä luento Desussa. Ihanaa että se oli sunnuntaina, jolloin minäkin pääsin katsomaan! Luennon sisältö tarjosi tietoa niin uusille kuin vanhoillekin harrastajille ja ainakin omalla kohdallani innosti ja inspiroi minua tilaamaan tavaraa uuteen itabagiin (samantien siinä luennon aikana :D) Luennon jälkeen shoppailin sydämeni kyllyydestä koko conin edestä. Jelly-juomat olivat virhe.Jellytaidetta.
M: Itse en alunperin suunnitellut lähteväni itabagluennolle, mutta mielenkiinto voitti eikä loppujen lopuksi harmittanut yhtään. Luento oli hyvä paketti myös ihmiselle, joka ei ole vielä omaa mahdollista itabagiaan aloittanut, mutta suunnitteilla on ollut vähän jotain tehdä... Itabagien jälkeen meillä oli hieman aikaa ennen seuraavaa ohjelmaa, mikä käytettiin viimeisten ostoksien tekemiseen ennen Matias Tukiaisen Eroottinen cosplay Japanissa - luentoa.

A: Madun luento oli mielenkiintoinen katsaus aiheeseen josta itselläni ei entuudestaan ollut muuta tietoa kuin satunnaiset netissä näkemäni kuvat. Aihepiiri oli laaja ja keskittyi lopulta ehkä enemmän eroottisiin cossaajiin ja heidän uriinsa kuin eroottiseen cosplayhyn vain ilmiönä. Luento oli kuitenkin helpposelkoinen ja kiinnostava, eli en valita. Oli myös kiva saada ohjeita jos jatkossa haluaisi ottaa asioista selvää enemmän. Madun luennon jälkeen jonocon konkretisoitui minullekin muutenkin kuin jonojen näkemisenä, sillä oli aika hakea kirpparivoitot. Kiitos kaikille ostaneille! Kamoista suurin osa oli myyty!! Päättäjäiset olivat hauskat ja desuvisa sai oikeanlaisen lopun. Odotan mielenkiinnolla kuka ottaa Desun ohjat käsiinsä seuraavaksi.

M: Desucon oli tänä vuonna vähän tuttu ja turvallinen. Mitään superhienoa ei tapahtunut, mutta cossaaminen puolentoista vuoden tauon jälkeen oli todella upeaa. Vaikka en ehkä ihan yhtä pitkää taukoa haluakaan enää pitää. Viikonlopun ehdoton kohokohta olikin loharishootti, isommat ryhmät on parhaita niiden onnistuessa.

A: Desu oli minulle tälläkertaa taas töicon, mutta jostain syystä se tuntui vähemmän työntäytteiseltä kuin frostissa. Onkohan sitten kyse siitä että ehdin tehdä enemmän asioita vai mistä, sitä en tiedä. Oli myös pitkästä aikaa oikeasti conifiilis ennen conia, eli sekin saattoi vaikuttaa kokemukseen! Pitää jatkossakin saada asut valmiiksi vähintään päivää ennen conia, se vaikuttaa kummasti mielialaan!

Tracon on järestyksessä seuraava con ja molemmilla on sinne jo suunnitelmat tehtynä. Tälläkertaa en edes ole töissä siellä, eli minullakin on kokonainen con käytettävänäni. Jännittävää! Postaamme seuraavaksi Maidragon-cossien teosta ja on se hattupostauskin..tuota..siellä kytemässä.

Siihen asti kuitenkin näihin kuviin ja tunnelmiin..

Suurkiitokset lohikäärmeperheelle kaikesta ja Kobayashille meidän jaksamisestamme! 
-Anakichi

~ MischiefZero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti