tiistai 1. elokuuta 2017

Maidragon WIP - nihkeää ja pehmoisaa

Hei hoi, menihän siihen loharimeidopostauksen kokoamiseen melkein kuukausi. Osittain sen takia, ettemme osanneet päättää, kumpi sen tekee, mutta tällä kertaa arpa osui minuun. Tämä teksti tuleekin olemaan tavallista kuvattomampi, koska joistain tekovaiheista on otettu huonosti kuvia (joskus jopa Anakichi unohtaa ottaa puhelimen käteensä), mutta yritän suoltaa tekstiä senkin edestä.

Puhutaa Torhusta ensin, koska se oli yksinkertaisempi tehdä. Ja vähemmän kuvia.


Ensimmäisenä cossiin tein mekon, ja pyöräytinkin sen valmiiksi parissa päivässä. Hyvä väri ja materiaali samassa paketissa osoittautui yllättävän vaikeaksi yhdistelmäksi, ja lopullinen valinta oli hieman liian vaalea polyesterisekoitus. Mekko oli mukava pitää päällä ja siinä oli helppo liikkua, vaikkakin materiaalin takia välillä oli vähän tukalat oltavat. Ainut huono puoli mekossa oli, että häntä nosti vyötärölinjaa juuri sen verran, että olkaimet olivat liian pitkät ja etuosaa sai kokoajan korjailla. Harmi, että huomasin tämän vasta conissa. Kaulanauha ja vyö + rusetti ovat perlaa (minkä käytöstä pitää oikeasti opetella eroon...), onneksi tästä huolimatta suurempia ongelmia ei tullut, ainoastaan peppurusetti lyssähti noin kolmen minuutin jälkeen. Aluspaidan tein itse, koska yllättäen suurihihaista kauluspaitaa ei ole kovin helppo löytää. Nappirivin sijaan paidasta löytyy vetoketju, koska helpompi ja mukavampi.
Ja napinläpien tekeminen on saatanasta.

Isoin ärsytys Tohrussa oli se, että olin tehnyt itselleni hanskat kun kaapista löytyi juuri sen verran valkoista lycraa...ja onnistuin hävittämään toisen. En ole löytänyt sitä vieläkään. Piti sitten ostaa Punanaamiosta hanskat ja ommella niihin pitsiä. Ärsyttää edelleen.

Hännän ulkoistin alusta lähtien Anakichille, koska itse en luultavasti olisi jaksanut sitä edes tehdä. Värin suhteen päädyttiin vähän luonnollisempaan vihreään, koska halusin nimenomaan nahkahännän ja kirkkaanvihreää nahkaa ei yllättäen Eurokankaasta löytynyt. Hännän pohjana käytettiin vaaleampaa nahkajäljitelmää ja vihreää fleeceä, minkä päälle suomut kiinnitettiin. Kiinnitys tapahtui ihan nahkavyöllä vyötärölle. Omaahauskaa oli hännän juuri, johon Anakichi taiteili hieman lohikäärmeenlihaa. Häntä jätettiin tarkoituksela vähän lyhyemmäksi kuin sarjassa, koska en halunnut raahata sitä maata pitkin koko conia (otti tästä huolimatta ihan tarpeeksi osumaa).Testailua mekon kanssa
Peruukin kanssa otin riskin ja ostin hahmoperuukin. Osittain kannatti, osittain ei: peruukki oli todella kaunis ja värit sopivat toisiinsa, mutta pohjaperuukki ja pompulat olivat eriparia. Tussivärjäilyksihän se sitten meni, kun pohjaperuukkia ei uskaltanut lillinkeihin laittaa vaaleanpunaisten osien takia. Onneksi löytyi hyvänvärinen tussi, vaikkei se ihan yksi yhteen sävynsä puolesta ollut.

Vasemmalla oma väri, oikealla värjätty
Anakichi askarteli myös Torhun sarvet ja pannan. Sarvien pohjana käytettiin pvc-putkea, jota lämmiteltiin vähän muotoon ja kiinnitettiin teipillä yhteen. Tämän jälkeen putki päällystettiin silk claylla ja kohoumat tehtiin softiksesta. Tässä vaiheessa sain vähän vihaista ärinää, koska itse halusin Tohrun sarvien leveämmät kohdat koholle, kun Anakichi oli ajatellut tekevänsä kapeat kohdat koholle. Olisi kuulemma tehnyt eri tavalla jos olisi alusta asti tajunnut että pitäisi tehdä näin päin. Maalauksen ja liimauksen jälkeen sarvet kiinnitettiin pantaan kiinni. Alkuperäinen suunnitelma oli kiinnittää sarvet pinneillä/vastaavilla peruukkiin, mutta sarvista tulikin yllättävät painavat, joten laitettiinkin ne pantaan.

Sitten Kanna.

Kannan päämateriaalina toimi pehmofleece, koska Anakichi halusi siirtää mielikuvan pehmoisesta pikkuloharista cossiinsa. Fleece oli vähän turhan paksua, mikä vaikutti osittain siihen, kuinka jäykiksi rypytykset yleisesti jäivät. Erityisesti tämä häiritsi etuosan valkoisissa rypyissä, meinasivat törröttää eteenpäin sen sijaan että asettuisivat nätisti kappaleen mukaisesti. "Raidoitin" paitakankaan ompelemalla pieniä saumoja kappaleet täyteen. En sitten oppinut mitään ystävänpäivä-Love Liveistä... Paidassa kaikki kaulusta myöten on fleeceä, mikä johti omiin ongelmiinsa paksuuden kanssa. Varsinkin sen jälkeen, kun kolmos-BD ilmestyi ja sen mukana kävi ilmi, että Kannan paidassa onkin tuollainen kiva kaulus.

Voivvvv - 
No tehtiin kaulus. Fleecestä. No oli liian paksu ponchon kanssa niin otettiin pois, ettei vaan tulisi kuristuskuolema.


Poncho on samaa pehmoisaa fleeceä kuin paitakin. Vaaleanpunaisessa raidassa oli alunperin pelkkä ompelu näyttämässä kuviota, mutta Anakichi vahvisti niitä myöhemmin tussilla. Kiinnitin raidan sovittamatta sitä Anakichin ja ponchon päällä ja sehän meni sitten ylemmäs kuin oli tarkoitus. Tässä vaiheessa aika oli loppumassa, joten en alkanut enää purkamaan ja siirtämään raitaa. Ihan omaa laiskuuttani, onneksi ei näyttänyt ihan superpälliltä.


Hame on kaksi kerrosta rypytettyä polyesteriä. Ylempi kerros on rypytetty vyötärolle, alempi lyhyelle a-linjaiselle hameelle. Yleinen sopimuksemme oli, että teemme asumme realistisemmalla asenteella, joten piirroksen reunan kuviota ei yritetty kopioida. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein tämäntyyppistä hametta, meni ihan hyvin mutta seuraavaan kertaan (joka tulee Anakichin hahmomaun tuntien) jää vielä paranneltavaa.


Edellisessä Kannapostauksessa (huhtikuussa...) Kannan pompulapallot olivat valmistumassa. Harmi vain, että ne olivat liian pienet peruukkikuidun määrälle ilman, että palloista olisi pitänyt kaivertaa melkein puolet pois, joten uusien osto oli edessä.

Perkele
Uudet pallot ovat liian isot, mutta ei liian isot, että olisi näyttänyt ihan typerältä. Liimailua, maalailua ja peruukkiin pujottelua. Palloja ei liimattu mitenkään toisiinsa, ja onneksi pysyivät ihan hyvin paikoillaan ilman sitäkin.Ei näyttänyt kivalta, joten lisää liimaa


Joku saattoi conissa huomata, että Kannan pompuloiden kärjet olivat värjäämättä. Tämä oli tietoinen valinta: Ikeatussit päästivät väriä enemmän kuin aluksi ajateltiin, joten ponchon valkoisuutta ajatellen kärjet jätettiin värjäämättä.

Häntä on Clas Ohlsonilta ostettua kuparijohtoa, jonka Anakichi maalasi. Sopii muuten todella hyvin häntiin: pysyy muodossaan mutta pomppii mukavasti.


Kengiksi valikoitui Nanassa hyviksi todetut punaiset ballerinat, joihin Anakichi kiinnitti rusetit. Sukkia en alkanut tekemään itse, vaan kiinnitin valmiisiin sukkiin samaa pitsiä kuin Tohrun hanskoihin.


Valmista torstai-iltana ennen conia


Sellaista tällä kertaa, nyt onkin aika katsoa tulevaan! Seuraava tapahtuma Tracon kurkisteleekin alle kahden kuukauden päästä, joten olisihan sitä ehkä aika aloittaa uusien cossien tekeminen, suunnitelmista tulee myöhemmin kertomaan Anakichi. Sitä odotellessa!

~ MischiefZero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti