lauantai 7. helmikuuta 2015

Suklaata ja idoleja

..Eli mitenkäs ne Frostin cossit eteneekään?

Tässä heti alkuunsa sanon että zombietytyjä emme ehdi coniin väsäilemään, eli ne nähdään vasta Desuconissa kesällä. Jonkinlaista mahdollista lisäcossia olisi suunnitteilla kuitenkin Frostin sunnuntaille jos vain ehditään, koska kumpikaan ei tunne oloaan mukavaksi jos ei ole cosseja.

Viimeisin viikko on mennyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti Ystävänpäiväcosseja väkertäessä. Minä olen viettänyt aikaani maalaillen pieniä osasia ja Mrs Highandmighty on ommellut kuin pieni kiinalainen hikipajalla.

Tulevan viikonlopun aikana ratkeaa, alammeko tehdä lisäcosseja frostisunnuntaille. Perjantaina päälle ollaan vetämässä tosiaan on nuo edellisessä postauksessa ruoditut Joulu-Lovelivet ja Lauantaina ystävänpäivän kunniaksi ihanat sydänryöppylovelivet.

Ystävänpäivä-cossit olivat aluksi vain "hei mitä jos-.." tyylinen heitto, mutta heitosta ei ehtinyt kulua kuin päivä ja olimme jo suunnittelemassa asujen toteutusta. Ihan ensimmäinen osa jonka tein asuun olivat takin helmoissa roikkuvat suklaasydämet.

Käytin sydänten tekemiseen Fimo Light-massaa, jota saa lähes kaikista askartelukaupoista. Nimensä mukaan Fimo Light ei paina hirvittävän paljon. Alkuperäinen ajatus oli että ompelisin sydämet kiinni takin helmoihin mutta päädyinkin luottamaan kuumaliimaan.

Fimo Light on pussista tullessaan valkoista ja se on helppoa maalata.

käytin Pebeo- Akryylimaaleja.

Tässä sitten molempiin takkeihin suklaata.
Suklaat on maalattu ja koristeltu kokonaan käsin. Tarkemmat kultaiset ja valkoiset kuvioinnit suklaissa on tehty tusseilla, mutta kaikki muu on maalattu. Näistä tuli hieman epäsymmetrisiä mutta ajatus käsintehdyistä honmei chocoista helpottaa sitä että ne eivät näytä ihan tehdasvalmisteisilta.

Tässä suklaat takissa:





Kuvassa jo hieman näkyykin Nicon takkia, joten on loogista puhua siitä seuraavaksi. Takit ovat baseball-takkimaiset ja Mrshighandmighty teki todella hyvää työtä niiden kanssa! Kankaat löytyivät palakangaslaatikoista! Aioimme aluksi käyttää valmista resoria hihoihin ja helmaan, mutta koska oikeaa väriä ei löytynyt ja resori on liian tiheäraitaista, Mrshighanmighty päätyi ompelemaan resorit itse. Tälläkertaa minäkin pääsin osallistumaan kangatalkoisiin nuppineuloittamalla metreittäin resoria. Nicon takki on valmis ja Makin takki tulee pian valmiiksi.

Myöskin molempien hameet ovat jo valmiina. Olen tosi iloinen koska löysimme aivan ihanaa brodyyriä helmoihin. Se näyttää tosi kivalta ja on oikeanlaista alkuperäiskuviin verrattuna! Löysimme myös henkselit asuihin ja päädyimme ostamaan aluspaidat ja muokkaamaan niistä oikeanlaiset. Tämä asu on muuten kiva pitää päällä!


Hameen helmoihin on tehty raidoitus kultaisella kangastussilla. Se näkyy harmillisen vähän punaisessa hameessa, ainakin valokuvissa. Makin takista ei ole selkeämpää tai edistyneempää kuvaa, mutta ottakaas Nico-kuvia:


ei löydetty kultaista vetoketjua joten ostettiin punaista ja värittelin sen oikean väriseksi.

nappeja molempien takkeihin! Ei löytynyt nelireikäisiä :C
Vääntelin takkeihin jopa sydänvetimet!
Materiaaleja ja välineitä vetimien tekemiseen.

Henkselit on ostettu ihan vain h&m:ltä. Tein niihin Fimo lightistä sydämet ja kuumaliimasin ne kiinni. Aluspaitojen helmat kiinnittyvät oikeaan asentoon henkseleiden avulla ja sukkahousutkin pysyvät ylhäällä!! Kätevää!





Molemmat löysivät oikeanlaiset sukat Punanaamiosta. Kiitos tästä! Muitakin pieniä yksityiskohtia on tullut askarreltua ja dumppaankin kuvat tähän koska en jostain syystä (mm. osittaisesta hälinästä jota tätä kirjoittaessani kuuntelen) saa kirjoitettua tarpeeksi loogisessa järjestyksessä niiden lisäämiseen.

jälleen kuvaa vain nicon sukista.

Kaularusettien keskussydämet.

Näissä cosseissa kyllä sydämiä riittää... 

tärkeimmät tietysti ostettuina jo.
Kaikkien askartelujeni seassa ovat myös idolitytyjen kuulokemikrofoniyhdistelmä-asiat. Ne on tehty pahvisydämistä ja niissä on käytetty mm. juomapillejä ja nappikuulokkeiden silikonipäällisiä.

Olen myös ylpeä siitä miten ne kiinnittyvät korvaan ja miten hyvin ne pysyvät ilman ylimääräisiä kiinnityshärveleitä.

sydämeen on leikattu korvaan sopiva reikä ja se vain lopsautetaan paikoilleen.


meno hyvin vocaloid.


valmis kuuloke näyttää ihan asialliselta.

Alunperin olimme suunnitelleet tekevämme kengät jälleen shoecovereina. Ostimme jo keinonahkaakin sitä varten. Tiedän kuitenkin että Mrshighandmighty ei ole hirveän innoissaan shoecovereiden tekemisestä, joten halusin helpottaa urakkaa hankkimalla itselleni valmiit kengät pohjiksi. Mrshighandmightylle ei niitä löytynyt joten yhdet shoecoverit on tulossa. Maalailin kengät punaisiksi ja niiden kannat kultaisiksi. Seuraavaksi alkaa etupaneelin kiinnitys ja anorakinnappien naputtelu. Sitten kenkiin kiinnitetään pehmosiivet ja sydämet ja nekin ovat valmiit.



keittiönpöydän alla on kenkiä kuivumassa

Piirsin tietokoneella aluspaitoihin kuviot ja kirjoitin tekstit, jotka sitten tulostettiin siirtokuvapaperille, josta ne sai siltiettyä suoraan paidan pintaan! T-paitasilityspaperia saa mm. Clas Ohlsonilta n 9e/paketti ja paketissa on 10 paperia.




Paidat näyttävät hyviltä ja siirtokuvapaperi säilytti painokuvioiden värin hyvin. Pelkäsin eniten tuon kultaisen printin puolesta koska kultaisen värin tekeminen tietokoneella on yllättävän vaikeaa.Olen jälleen kerran ollut paljon ahkerampi napsimaan kuvia kuin Mrshighanmigty, joten tässä kuvaa asusta printin kanssa. Hahmojen nimet on printattu hihamerkkeihin.

paidassa on myös kaulus! Miksi tämä näyttää niin paljon kivemmalta ilman takkia?

valmis hihamerkki



Takkien siivet on tehty pehmohuovasta ja ne on täytetty! Tykkään niistä tosi paljon ja ne tuovatkin asukokonaisuuteen sen ihanan söpöyden joka jotenkin oli hukassa takin tekovaiheessa (ainakin minun mielestäni)

pehmosiipiä!

siivet selässä..

en malta odottaa asun täyttä valmistumista!

Seuraavaksi minä alan raidoittaa rusettikankaita minulle ja Mrshighandmightylle ja jälkimmäinen jatkaa ompeluhommissa, luultavasti Makin takin ja shoecovereiden saralla.

tätä tulossa lisää.


kangastussit ovat olleet kavereita näitä cosseja tehdessä.
Näihin kuviin ja tunnelmiin!

testailin Mrshighandmightyn peruukkia! *pout*


-Anakichi


6 kommenttia:

  1. Näyttävät nyt jo tosi söpöiltä <3 Kokonaisuus kuvia odotellessa~

    VastaaPoista
  2. Voih, niin älyttömän söpöt cossit on kyllä tulossa! QAQ

    VastaaPoista
  3. Mikä on paras materiaali miekkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu millaista miekkaa olet tekemässä. Jos teet kevyttä pientä miekkaa, suosittelen balsa-puuta. Isompiin miekkoihin sopii paremmin puu.

      Poista