sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Joulu on taas

Koska jokainen päivä voi olla kuin joulu, jos niin haluaa.

Kokonaisuudessaan olen näin jälkikäteen hämmentynyt, kuinka iloinen ja ylpeä jouluidoleiden asuista loppujen lopuksi olen. Onhan noissa vielä korjattavaa toiselle käytölle, mutta en vihaa mitään tai saa niitä katsoessa tarvetta heittää niitä ulos parvekkeelle. Asuissa on helppo liikkua, ne eivät vaadi erityistä säätöä istuutuessa eikä mikään osa purista tai satu. Aiomme tosiaan ottaa jouluaidorut mukaan Frostbiteen, asut kaipaavat vain hieman hienosäätöä, kuten oikeanlaiset sukat, uudet rannekkeet ja Anakichin kengät.

Nyt sitä ompeluhöpinää. Aloitetaan Kotorista.


Inhoan Kotorin hametta, mutta en sen takia, että tuntisin epäonnistuneeni siinä erityisen pahasti. Ei, siinä vain yhdistyvät kaksi asiaa, joita inhoan ompelussa: rypytys ja napinlävet. Ja hame olisi ollut valmis paljon aikaisemmin, jos en olisi jaksanut valittaa tästä seikasta jatkuvasti. Kaikki pörröinen näissä asuissa on tosiaan lämpövanua, sillä vaikka kuinka kaunista Eurokankaan prinsessahääkarva olikin, kummankaan lompakko ei venynyt hyväksymään viidenkympin metrihintaa. Pihistely on ikävää, mutta lämpövanu näyttää ihan kohtalaiselle, ja onhan se mukavan pehmoista. Tämä oli molemmat cossit laskettuina isotöisin yksittäinen vaatekappale, ja ihan syystä.


Paita aiheutti enemmän hämminkiä kuin olisi ollut tarpeen. Ensimmäiseksi ostettu nauha oli lähempänä alkuperäistä väriä, mutta se ei sopinut lainkaan yhteen vihreän ruudun ja punaisen kanssa, joten päädyimme hieman kultaisempaan nauhaan. Toinen ongelmia tuottanut tapahtuma oli mittausvirhe, jonka takia paita oli alunperin aivan liian pitkä, mikä johti taas turhautuneeseen purkamiseen ja moniin kirosanoihin. Mietimme pitkään, millaiset hihat teemme, koska niitä ei selkeästi näy yhdenkään tytön kuvissa, ja päädyimme lopulta tekemään täysin hihattomat.


Anakichi on höpöttänyt viitoista jo hieman, joten minulle jäi kerrottavaa vähemmän. Intoni näihin cosseihin lähti viittojen tekemistä eikä koskaan laantunut. Viitoista tuli turhan jämäköitä vuoren ja pörrön kanssa, mutta onneksi ne laskeutuvat vielä mukavasti. Rakastan näiden isoja huppuja ja sopivaa lämpöä, Yukiconissa nämä päällä pärjäsi sekä sisällä että ulkona. Ne ovat vain mukavia pitää päällä. Ei muuta.


Molemmat asut on tehty samasta kankaasta, vaikka minun näyttääkin pinkimmältä
Eli puolestaan oli paljon simppelimpi ja omassa yksinkertaisuudessaan aika rentouttavakin ommella. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, välillä on ihan mukavaa ommella pelkkää suoraa suoran perään. Tästä minulla on paljon vähemmän kerrottavaa, koska suoriuduin oman pukuni kanssa ilman suurempia ongelmia.

Paita on..no, paita. Hieman laatikkomainen paita, sillä itse pidin siitä, miltä se näytti vyön kanssa. Ainut asia jonka korjaisin on helman pituus, sillä se saisi olla viitisen senttiä pidempi: nykyisellään se aiheuttaa välillä turhaakin paidan alasnykimistä.
Erityismaininta sydänpitsille. Se on kaunis ja ihana löytö.

; _ ; ♥
Hame alunperin kuumotteli vähän, koska olen tottunut liehuvahelmaisempiin hameisiin, mutta totuin nopeasti eikä se kapeampi helma niin kamala asia ollutkaan. Ainut harmistuksen asia hameessa on, että vuorikankaani oli hameelle liian paksua ja pörrön kanssa siitä tuli ihan liian jämäkkä, joten jouduin purkamaan kaiken ja jättää sen vuoraamatta täysin.


Kengät... Juuh elikkäs.
Jos minulla on joku osa-alue, jota en vielä oikein hallitse, niin shoecoverit. Onhan nuo käytettävät, mutta vähän vinksin vonksin vinossa. Haluaisin uusia nämä molemmille, mutta valitettavasti aika ei todennäköisesti tule riittämään, joten pienet muokkailut saavat riittää. Kenties seuraavat kengät ovat sitten jo nätimpiä. Ja jos sitä saisi Anakichillekin Frostbiteen oikeanlaiset popot.

Frostbitesta puheen ollen, saimme viimein lyötyä lukkoon conin kokoonpanon ja ihmiset, jotka seuraavat Anakichin twitteriä ovat saaneet viime aikoina pieniä ja vähän isompia spoilereita. Onkin hyvä aika julkaista koko lista täälläkin, sillä Frostbiteen on enää pari viikkoa. Eikä se ole tarpeeksi.

Perjantai:

 Minami Kotori & Ayase Eli - Love Live! (December ver.)

Lauantai:

 Yazawa Nico & Nishikino Maki - Love Live! (February ver.)
Sunnuntai:

 
 Koyakko & Tachibana Chieko - Fran♥cesca

Saattaa olla että kaikki ehtii mukaan, saattaa olla että ei ehdi. Jos ei ehdi, niin onpahan sitten tiedossa ainakin yksi cosplay varmaksi kesän Desuconiin.

~ Mrs. High and Mighty

2 kommenttia:

  1. Voi ei teettekö nuo aivan järkyttävän ihanat ystävänpäivä versiot! Ihanaa! Itselläkin ollut suunnitelmissa, koska aivan uskomattoman söpöt kaikkine yksityiskohtineen. Haluan ehdottomasti nähdä näistä kuvia sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia voin luvata! Jonkinlaista edistyskuvapostia kirjoittelin nyt tänne blogiin ja conin jälkeen kuvia tulee ihan kokonaisista asuistakin!

      Poista