sunnuntai 24. helmikuuta 2013

En olisikaan halunnut yhteinäisiä referenssikuvia eli mitä seuraavaksi

Nyt kun Frostbite on viimein saatu pois alta, niin onkin aika miettiä, mitä sitten seuraavaksi. Jos ei tapahdu ihmettä, niin seuraavan kerran coneillaan vasta kesän Desussa koska minua ei huvita lähteä Tampereelle asti yleiseen sarjakuvatapahtumaan enkä halua conittaa yksin Mikkelissä. Anakichin cosplaysuunnitelmat on jo kuultu, nyt on minun vuoroni.

Perjantai

Perjantaista ei itse asiassa olla juteltu vielä mihinkään suuntaan. Luultavimmin lauantain/sunnuntain tai uusiokäyttöön otettava cossi. En usko, että lähden tekemään uutta projektia.
Ainakaan mitään kamalan isoa. Saa nähdä.

Lauantai
Marisa Kirisame - Touhouvania
Jes, pääsen viimein luvallisesti tekemään tätä! \o/
Selittelin Marisasta jo aiemmin, mutta kerrataan silti. Marisassa kokonaisuus on enemmän kuin miellyttävä: värimaailma, vaatevalinnat ja pikkuhilut. Proppi ei ole kamalan vaikea, enkä usko mustasta väristä huolimatta paistuvani kesälläkään. Tuolla asulla pärjää samaan aikaan viileämmässäkin kelissä useiden vaatekerrosten, kaulahuivin ja viitan takia.

Aloitin Marisan tekemisen varkain jo viime vuonna, ja varsin hyvällä mallilla olen tähän mennessä päässyt. Valitettavasti Touhouvania kärsii samasta ongelmasta kuin ihan canon-Touhoukin: referenssikuvien vähyydestä ja epätarkkuudesta. Ne kun eivät tahdo oikein olla samaa mieltä oikein  mistään. Aloitetaan vertailemalla Touhouvania I:n ja II:n hahmoportraiteja.


Näyttääkö samalta? Ei ne ole. Vaikka yleisilme on samanlainen, erot on yksityikohdissa. Ykkösvaniassa hameen helman valkoinen nauha on aivan reunassa, kakkosessa ovelasti hieman ylempänä. Ykkösen luuta on bambumainen, kakkosen perinteisempi luudanvarsi. Vasemmanpuoleinen hameketju on kakkosessa piikikäs, ykkösessä ei. Onhan se ymmärrettävää, että piirtäjä tahtoo hieman muuttaa hahmodesignia pelistä toiseen, mutta erojen takia en halua käyttää kakkosvanian kuvaa refenä. Ei sillä että siitä kamalasti hyötyä edes olisi ollut. Se jättääkin jäljelle ykkösen hahmoportraitin ja virallisen taidekirjan kuvan.

Mikä parasta, taidekirjakaan ei osaa päättää, miten ne yksityiskohdat nyt oikein menee.



Niin mitenkä monta niitä hameen tai paidan tähtiä nyt on? Miten se kaulahuivin reunakuvio oikein kiertääkään? Onko viitta reisi - vai nilkkamittainen? Harmaa vai ruskea vuorikangas vai jotain siltä väliltä? Onko vyöt ruskeita vai mustia? Miksi luudanvarsi on taas tasainen, ja sen ympärille on kääritty valkeaa kangasta?

Ja mikä ihme tuo on? Kuuluuko se aluspaitaan tai viittaan? Pitääkö sellainen olla toisellakin puolella? Miksi tämä on ainut kuva, jossa se edes on olemassa?
Pilkunnussintaaviilaustahan tämä on, mutta minä osaan olla halutessani hyvin pikkutarkka. Pakko tässä on kai vähän improvisoida ja mennä sen mukaan, mikä näyttää parhaimmalle.

Sunnuntai

¯\(°_o)/¯

Sunnuntain cossi on vielä täysin auki. Kuvassa vino pino hahmoja, joita tahtoisin vielä jossain vaiheessa cossia, mutta sunnuntain cossi ei välttämättä ole mukana. Tuossa on kuitenkin vain osa koko ajan kasvavaa referenssikansiotani.
On Anakichi kovasti yrittänyt saada minut cossaamaan hänen kanssaan Homestuckia Equiuksen muodossa, mutta taidan sanoa kiitos mutta ei kiitos, parista syystä.

1. Jos mahdollista, haluan tutustua cossaamaani hahmoon ihan alkuperäisen teoksen muodossa ennemmin kuin wikiä lukemalla. Minulla ei rehellisesti sanottuna ole kiinnostusta tutustua Homestuckiin sen enempää kuin vastaan tulee. Sapphire esiintyi MLP:ssä pari minuuttia, se ei kamalan vaivaavievää ole. Tietojeni mukaan trollit tulee mukaan tuntikausien lukemisen jälkeen, eikä minulla ole halua tai aikaa tehdä tätä.
2. Equius on iso, pitkä, lihaksikas mies. Voin olla pitkä, mutta en iso sanan hyvässä mielessä, saatikka sitten lihaksikas, ja naisellisuuteni kyllä näkyy, varsinkin tuossa asussa. Kirjoitan luultavimmin vielä pidemmän postauksen hahmovalintojeni perusteista, tiivistetysti en halua cossia hahmoa, jolta en usko pystyväni näyttämään. Equius on yksi sellainen.

A: Kaikki nuo ovat niin kovin monimutkaisia  ;  ^  ;  jään sinun varjoosi ;  ^  ; Equiuksen lihakset voisi meikata  ;  ^  ;  Don't leave meeeeeee

Hiljaa siellä.

Ja...ei minulla kai muuta ollut. Seuraavaan kertaan.
Pitäisi varmaan lähiviikkoina päättää, mitä sen sunnuntain kanssa tehdään.

~ Mrs. High and Mighty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti