torstai 10. tammikuuta 2013

Maskeeraus two point OH (2.0) Roope Ankka-edition

Eli kuinka keksin kirjoittaa lisää maskeerauksesta ja välineistä joita MINÄ käytän aina kun intoudun leikkimään (lue: harvoin.)

Idea virisi eilen, kun piirsin äidinkielentunnilla ystäväni käsiin haavan ja mustelmia (ajankuluksi) vesiliukoisilla puuväreillä.

Maskeerauksesta puhuttaessa mieleen tulevat meikit, tekoveri, lateksi ja kaikki muu kallis, jota ei raaski käyttää kuin spesiaalitapauksissa.

Annan tässä nyt vain omaa pihiyttäni mietittyjä ideoita ja kirjoitan, koska ei ole muutakaan tekemistätäällä hyppytuntia vietellessä.

huomatkaa hieno hymiö

ei tikit tuollaisia ole, höpsö.

Tämä oli ehkä paras kaikista.
Eli tiedän, että haava ei ole mikään taidonnäyte, mutta tuosta mustelmasta olen todella ylpeä. Nopeisiin, esimerkiksi photoshoot-tapauksiin tällainen maskeerausleikki ja halvat välineet ovat juuri loistavia. Vesiliukoiset puuvärit (akvarellipuuvärit) lähtevät pesussa vaatteista, joten cossikaa ei kärsi, vaikka sitten sotkisit sitä.

Puuväreillä saa myös kätevästi pieniä yksityiskohtia lisäiltyä, sillä niillä saa erittäin tarkkaa jälkeä aikaan, kun niitä teroittaa aina välillä.

Haavan tein käyttämällä punaista,ruskeaa, lämmintä violettia ja mustaa puuväriä. Lisäsin vettä iholle ja aloin hahmotella haavaa. Aina saa lisättyä jotain, mutta huomioikaa, että tämä on tosiaankin äidinkielentunnin päähänpistos, eikä siis kovin vakavissaan tehty.

Mustelmaan taas laitoin ensin mustaa, harmaata, violettia ja sinistä. Sen jälkeen lisäsin keltaista ja tummaa vihreää. Aloitin samalla tavalla kuin haavan, mutta levitin vain pienen määrän väriä aina kerros kerrokselta toistensa päälle. Mustelmat ovat aika mielenkiintoisia tapauksia ihan oikeassakin elämässä, joten tämä on kai helpompaa... (yritin lisätä verenpurkaumia, ei onnistunut.)

Vesivärit ja erilaiset iholle ystävälliset maalitkin ovat oivia hätäratkaisuja, ja saavat maskeerauksen näyttämään erilaiselta, kuin normaali meikki.

Myöskin ihan perus erikeepperillä saa iholle epätasaisuutta, ja sitä on helppo leikata auki, lisätä punaista ja voilá, haava. (se on myös helppoa pestä pois.Helpompaa kuin superliima.)

se tunne kun erikeepperiä paidallasi.
 Myöskään itse suosimiani tekoripsiä ei ole pakko hankkia, jos omistaa kajaalikynän, vakaan käden ja terottimen. Alaripsien feikkaaminen kajaalikynällä on helppoa ja hauskaa. Yläripset taas ovat hieman  hankalammat, enkä jälleen kerran osaa neuvoa niissä.

webkamera ja wanha kuva.
Myöskin johanna tukias-meikin vaara on olemassa, jos päästät meikkisi sitten leviämään ja ripsesi venyvät poskillesi asti.

mitä vaaditaan että tästä...





...tulee tämä?



Pahoittelen ruokahalune menetystä ja mahdollisia traumoja varoittamattomasta kuvasta. Eiköhän tämä suomenneitokaisen pakottaminen riitä tältä erää.


Helppoa ja halpaa maskeerausta huonontaa tietysti se, että ei ole taitoa, eikä tarvetta tehdä sitä, sekä se, että se ei tosiaankaan ole kovin pysyvä vaihtoehto, esimerkiksi coniin.

Ja jo aiemmin mainitsemani ystävä, joka harrastaa maskeerausta, kehitti hienon idean Mortal Kombatin Mileenan hampaisiin.
että joo.. Tässä Mileena.
ja tässä hampaat.

Tämä liittyy, koska minä päätän niin.


Lyhyesti: leikkaa palasia muovipullosta, maalaa, kiinnitä naamaasi. Kyseisestä ilmestyksestä kuva täällä.

Pullo ja maali tulevat luultavasti paljon halvemmaksi, kuin tekohampaat ja liima.

On myös tiettyjä aikoja, kun kannattaa pitää silmällä erilaisten pilailuliikkeiden tarjontaa alennusmyyntien varalta.

Halloween. Tämä on jo itsestäänselvyys, ja silti useat ihmiset missaavat sen täysin.Halloween ei ole suomalainen juhla, mutta silti pilailupuodit myyvät silloin paljon tekoverta, nestemäistä lateksia ja erilaisia proteeseja (kynet, hampaat, sarvet, korvat) paljon halvemmalla. Ota siis ystäväsikin mukaan ja kaivele halloweenin tarjouskoreista tarpeellista!

Pääsiäinen. Kemonomimien ja turrien unelmajuhla. Kissankorvat, pupunkorvat, hännät, tassut ja kissatyttöpuvutkin, ovat yleensä halvempia pääsiäisen alla.

Joulu. Tekoparrat, lihotusasut, pukin puvut (hetalian suomi, en keksi muuta syytä.) Ja joulun jälkeen tulevat ihan yleiset alennusmyynnit.

Kannattaa ylipäätään tarkkailla pilailupuoteja, sillä niissä järjestetään usein alennuksia myös esimerkiksi penkinpainajaisten, eli "penkkareiden" aikana.

Maskeeraukseen en ole oikeastaa tutustunut muuten, kuin joidenkin satunnaisten kokeilujen kautta, joten kääntykää ammattilaisten puoleen, jos oikeasti haluatte näyttää hyvältä.

-Anakichi

p.s. >:3 on paras hymiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti